Kombi prevoz Beograd Klagenfurt

Rezervišite prevoz

Beograd - Klagenfurt Klagenfurt - Beograd
PUTUJETE SA DRUGE LOKACIJE?
PRONAĐITE PREVOZ - KLIKNITE OVDE

Kombi prevoz Beograd – Klagenfurt

Klagenfurt ili Celovec na Vrpskom jezeru je šesti po veličini grad u Austriji, smešten u južnom delu države. Klagenfurt je upravno, privredno i kulturno središte pokrajine Koruške, gde čini zaseban gradski okrug.

Klagenfurt ima očuvano staro gradsko jezgro sa veoma pravilnom ortogonalnom uličnom mrežom. Tu se nalazi katedrala, nekoliko trgova, niz gradskih zdanja i palata. To je grad bogat parkovima i bulevarima, jedan od najlepših starih gradova u Austriji i za to je već tri puta odlikovan diplomom „Evropa Nostra“. Zapadno od grada se nalazi jezero Wörthersee koje je značajan rekreacijski centar i često se naziva “austrijsko more”.

Kroz grad teče reka Glan, a nedaleko od grada na jugu teče reka Drava. Turizam se pretežno razvija na obližnjem jezeru Wörthersee koje je najtoplije od alpskih ledničkih jezera i na njemu se razvija rekreativni turizam. Na njemu se nalazi najveća evropska jezerska plaža. Posebna znamenitost je park Minimundus s umanjenim kopijama najvažnijih svetskih građevina. Pored jezera se nalazi i dvorac Maria-Loretto. U okolini postoji još zanimljivih dvoraca.

Turistička agencija Terra Travel vam nudi svakodnevne polaske na relaciji Beograd-Klagenfurt-Beograd.

Ne postoji uslovljavanje sa minimalnim brojem putnika.Satnica nije fiksna, već se u dogovoru sa putnicima iz dana u dan iznova formira.

Podelite:
Klagenfurt
-2°
mist
Vlažnost vazduha: 92%
Vetar: 2m/s ZSZ
max -6 • min -9
-5°
Pon
-9°
Uto
-7°
Sre
-12°
Čet
-9°
Pet

Aktuelne ponude

planetden.com