Kombi prevoz Beograd Rovinj

Rezervišite prevoz

Beograd - Rovinj Rovinj - Beograd
PUTUJETE SA DRUGE LOKACIJE?
PRONAĐITE PREVOZ - KLIKNITE OVDE

Kombi prevoz Rovinj

Rovinj, jedan od najlepših gradova Istre, smešten je na zapadnoj obali Istarskog poluostrva.
Stari grad Rovinj ima pravi primorski stari grad u kojem se nalaze mnogi istorijski spomenici. Kuće su uske i visoke i naslanjaju se jedna na drugu, a na fasadama i balkonima možete videti tragove baroka, neoklasicizma i renesanse.

Sa morske strane grad je zaštićen visokom stenovitom obalom i zidovima kuća izgrađenim na liticama, a prema kopnu čvrstim bedemima. Gradom dominira barokna crkva Sv. Eufemije, sa čijeg 60 metara visokog tornja puca pogled na sivo –crvene krovove i dimnjake, ulice i trgove, luku i pristanište s brodovima i barkama, marinu s jahtama.

Prvo pominjanje Rovinja kao Castrum Rubini nalazi se u delu Cosmographia iz 7. veka. U delu je navedeno mnoštvo geografskih podataka koji se odnose na 5. vek pa je rovinjski hroničar Bernardo Benusi zaključio da je Rovinj nastao u periodu od 3. do 5. veka. Neki izvori tvrde da je deo oko Rovinja bio naseljen u praistoriji — bronzanom i gvozdenom dobu, kada Istru naseljava ilirsko pleme Histra koji su trgovali sa Grcima i Etrušćanima. Rovinj 1947. godine postaje deo Jugoslavije.

U turističkom smislu Rovinj nudi sve sadržaje koje svaka moderna destinacija ima u svojoj ponudi, od hotela, apartmana i kuća za odmor, bungalova, te svih propratnih sadržaja od bogate gastronomske ponude, noćnih zabavnih sadržaja poput Monvi centra, izleta brodovima u Limski kanal i sl. Takođe,treba spomenuti da se u Rovinju nalazi jedan od najlepših parkova šumski park Zlatni Rt, geološki park Monfiorenzo te močvara Palud.

Kada je reč o plažama u Rovinju, moraju se spomenuti one na Crvenom ostrvu koje se u stvari sastoji od dva manja ostrva Sv. Andrija i Maškin. Do njega možete stići nekim od brojnih brodića koji kreću iz Rovinja tokom celog dana, a potrebno je samo 15 minuta vožnje.

Plaže u samom Rovinju su uglavnom od šljunka i zgodne su za porodice sa decom mada ima i onih stenovitih. Ovde nema mnogo klasičnih plaža već dosta uvalica koje se uglavnom nalaze u okviru obližnjeg nacionalnog parka.

Romantičan i tajanstven, ali isto tako i pun mogućnosti za nezaboravni provod.

Turistička agencija Terra Travel vam nudi svakodnevne polaske na relaciji Beograd-Rovinj-Beograd.

Ne postoji uslovljavanje sa minimalnim brojem putnika.Satnica nije fiksna, već se u dogovoru sa putnicima iz dana u dan iznova formira.

U PERIODU OD 01.10.2016. DO 31.05.2017. POLASCI NISU SVAKODNEVNI. ZA SVAKI POLAZAK SE MORA NAPRAVITI UPIT PRE NEGO ŠTO SE IZVRŠI REZERVACIJA.

Za sva dodatna pitanja nam se možete obratiti na jedan od naših brojeva telefona ili nam možete poslati e-mail.

Podelite:
Rovinj
23°
clear sky
vlažnost: 43%
vetar: 8m/s ENE
max 25 • min 21
22°
Pet
19°
Sub
17°
Ned
18°
Pon

Aktuelne ponude

  • Hotel Palisad Hotel Palisad 1. maj 2018 - U srcu Srbije, iznad Užica, dužine 30km i širine 15km, na visini od 1.000 metara, sa više
  • Hrvatska leto 2018 - Sa prosečno 2.600 sunčanih časova godišnje, jadranska obala jedna je od najsunčanijih u Sredozemlju
  • Terme Tuhelj Terme Tuhelj Prvi maj 2018 - Terme Tuhelj su jedne od najmodernijih termi u Hrvatskoj, bogate sportsko-rekreativnim sadržajima i welness programima.
  • Terme Olimia Terme Olimia Prvi maj 2018 - Prirodno bogatstvo je termalna voda koja izvire sa temperaturom 30-37°C.
  • Milano Milano - Grad je slavne prošlosti koji je imao značajan uticaj na gotovo sva najvaţnija zbivanja tokom italijanske istorije.
  • Bioterme Bioterme – Uskrs i Prvi maj - Svakodnevni polasci iz Beograda mini bus-om sa kućne adrese do hotela na relaciji BEOGRAD – BIOTERME -
adriablue-collection.com