Fruškogorski put vina

Vinograd
Pexels

OBILAZAK VINARIJA KIŠ I KOVAČEVIĆ / Obilazak Sremskih Karlovaca / Perkov Salaš / poseta manastira Grgeteg i Krušedol / degustacije / ručak / polasci svakog vikenda

Fruška gora je 1960. godine proglašena nacionalnim parkom i time je postala prvi nacionalni park u Srbiji.

Najznačajniji spomenik kulture predstavljaju 17 manastira Srpske pravoslavne crkve raspoređenih po celoj planini. Podignuti su kao zadužbine srpskih vladarskih porodica, nakon što je, u kasnom srednjem veku pod pritiskom Turaka, težište srpske duhovne i kulturne baštine pomereno na sever.
Pored svojih manastira, ova srpska lepotica je već dobro poznata po grožđu, vinogradima i najboljim vinarijama ovog kraja…

Program putovanja

Jutro

U PRIPREMI

Podne

U PRIPREMI

Veče

U PRIPREMI

Opis i aktivnosti

Viševekovna tradicija bavljenja vinom i vinogradarstvom na Fruškoj gori već je dobro poznata. Arheološka otkrića svedoče u prilog tezi da se na ovim prostorima vinogradarilo još u staroj eri. Nađene su posude, za koje je potvrđeno da potiču još iz bronzanog (2.000 g.p.n.e.) i gvozdenog (400g.p.n.e.) doba, a za koje se pretpostavlja da su korišćene za proizvodnju vina. Ipak, istorijski potpuno siguran i činjenično utvrđen, kao početak razvoja vinogradarstva na ovim prostorima, navodi se dolazak na presto rimskog cara Marcusa Aureliusa Probusa 276.g.n.e. koji na Fruškoj gori sadi prvi čokot vinove loze. U ovoj turi posetićemo sledeće:

  • Sremski Karlovci
  • Vinarija Kiš
  • Grgeteg
  • Krušedol
  • Perkov Salaš
  • Vinarija Kovačević

Podelite:

Izdvojili smo za Vas

Kontaktirajte nas

Telefoni: 011 4048-324, 011 4048-325, 011 4048-326
Dežurni telefon: +381 64 802 66 89
E-mail: aranzmani@terratravel.rs

Upit za ponudu

Upit za ponudu

Popunjavanjem ove forme Vaši privatni podaci (ime, prezime, e-mail adresa, broj telefona) biće sačuvani u našoj bazi podataka radi lakše i brže komunikacije sa Vama. Za detaljnije informacije o tome kako čuvamo i štitimo Vaše privatne podatke posetite našu stranicu "Politika privatnosti".
Pročitao sam i saglasan sam sa "Politikom privatnosti"


ili nas pozovite na +381 64 802 66 89