Hodočašće na Slavu manastira Jovanja

Manastir Jovanja
iStock

06-07. jul 2019 godine

PROGRAM PUTOVANJA

1. Dan : BEOGRAD – MANASTIR JOVANJA – BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 06.07. U 15 časova. Dolazak u manastir Jovanja oko 17:00. Kratki odmor u dvorištu manastira. Slobodno vreme u manastirskom konaku.
07.07. Prisustvo Sv. Liturgiji posvećenoj rođenju Sv. Jovana Krstitelja, manastirskoj slavi.
Agape i beseda kod oca Mihaila, slobodno vreme.
Povratak u Beograd u 17č. Kraj svih usluga.

CENA ARANŽMANA: minibusom (po osobi): 1.500 RSD

CENA UKLJUČUJE:
• prevoz minibusom turističke klase (klima) na naznačenoj relaciji
• troškove organizacije putovanja

CENA NE UKLjUČUJE:
• Individualne troškove putnika
• Noćenje u manastirskom konaku

Manastir Jovanja – se nalazi u selu Zlatarić kraj Valjeva (7km), na putu za Poćutu i Bajinu Baštu i posvećen je rođenju Sv. Jovana Krstitelja. Crkva manastira Jovanja podignuta je najverovatnije krajem 15. ili početkom 16. veka.
Sama crkva je jednobrodna građevina sa kubetom koje nose prislonjeni lukovi sa severne i južne strane, oslonjeni na pilastre, a sa istočne i zapadne strane polukružni svodovi.

Apsida je polukružna i zasvedena. Dve kasnije prizidane priprate zasvedene su bačvastim drvenim svodom. Malena crkva, oblikom osnove pripada uprošćenom raškom tipu.

Na južnoj strani porte izgrađena je spomen česma, severnoistočno od crkve zvonik, već dotrajao, drvene sobrašice, a na zapadnoj strani parohijski dom.

Stariji živopis crkve je obnavljan nekoliko puta. Po svojoj monumentalnosti izdvaja se kompozicija Hristovog Raspeća na severnom zidu. Predstava Blagovesti nalazi se na istočnom luku na prostoru ispod kubeta, a značajno oštećena freska Krštenje Hristovo, na južnom zidu. Manastir je ikonopisao Longin Dečanac, najpopularniji srednjevekovni freskopisac.

U izgradnji je i prošireni manastirski konak.

Pokloničko putovanje manastir Jovanja

Podelite:

Izdvojili smo za Vas

Kontaktirajte nas

Telefoni: 011 4048-324, 011 4048-325, 011 4048-326
Dežurni telefon: +381 64 802 66 89
E-mail: aranzmani@terratravel.rs

Upit za ponudu

Upit za ponudu

Popunjavanjem ove forme Vaši privatni podaci (ime, prezime, e-mail adresa, broj telefona) biće sačuvani u našoj bazi podataka radi lakše i brže komunikacije sa Vama. Za detaljnije informacije o tome kako čuvamo i štitimo Vaše privatne podatke posetite našu stranicu "Politika privatnosti".
Pročitao sam i saglasan sam sa "Politikom privatnosti"


ili nas pozovite na +381 64 802 66 89