Kombi prevoz Beograd Klagenfurt

planetden.com

Kombi prevoz Beograd – Klagenfurt

Klagenfurt ili Celovec na Vrpskom jezeru je šesti po veličini grad u Austriji, smešten u južnom delu države. Klagenfurt je upravno, privredno i kulturno središte pokrajine Koruške, gde čini zaseban gradski okrug.

Klagenfurt ima očuvano staro gradsko jezgro sa veoma pravilnom ortogonalnom uličnom mrežom. Tu se nalazi katedrala, nekoliko trgova, niz gradskih zdanja i palata. To je grad bogat parkovima i bulevarima, jedan od najlepših starih gradova u Austriji i za to je već tri puta odlikovan diplomom „Evropa Nostra“. Zapadno od grada se nalazi jezero Wörthersee koje je značajan rekreacijski centar i često se naziva “austrijsko more”.

Kroz grad teče reka Glan, a nedaleko od grada na jugu teče reka Drava. Turizam se pretežno razvija na obližnjem jezeru Wörthersee koje je najtoplije od alpskih ledničkih jezera i na njemu se razvija rekreativni turizam. Na njemu se nalazi najveća evropska jezerska plaža. Posebna znamenitost je park Minimundus s umanjenim kopijama najvažnijih svetskih građevina. Pored jezera se nalazi i dvorac Maria-Loretto. U okolini postoji još zanimljivih dvoraca.

Turistička agencija Terra Travel vam nudi svakodnevne polaske na relaciji Beograd-Klagenfurt-Beograd.

Ne postoji uslovljavanje sa minimalnim brojem putnika.Satnica nije fiksna, već se u dogovoru sa putnicima iz dana u dan iznova formira.

Podelite:

Prevoz Beograd - Temišvar

Pored prevoza na relaciji Beograd - Klagenfurt, Terra Travel organizuje i prevoz do aerodroma u Temišvaru odakle letove ima veliki broj LowCost avio kompanija. Prevoz na relaciji Beograd - Temišvar se obavlja svakodnevo a satnicu polaska i povratka određujemo u dogovaramo sa Vama.
Klagenfurt
24°
scattered clouds
humidity: 32%
wind: 3m/s S
H 18 • L 14
23°
Sat
23°
Sun
22°
Mon
24°
Tue

Aktuelno

  • Hotel Villa Breg Hotel Villa Breg – Uskrs i Prvi maj- Hotel Villa Breg se nalazi na obroncima Vršačkih planina, gostima nudi nesvakidašnji komfor u okruženju predivno aranžiranih…
  • Milano Milano i Đenova- Milano je danas jedan od najbogatijih gradova Evrope i čuveni centar mode i dizajna.
  • Toskana Toskana- Toskanu mnogi smatraju najlepšom regijom Apeninskog poluostrva zbog njenih 120 zaštićenih zona bajkovite prirode
  • Hotel Izvor Hotel Izvor – Uskrs i 1.maj- Hotel Izvor 5*, luksuzno SPA & Wellness resort hotelsko zdanje, se nalazi u srcu Šumadije i jedne…
  • Terme Laško Terme Laško 2019 Uskrs / 1. Maj- Terme Laško su zdravstveno turistički termalni centar u središtu Slovenije i idealno polazište za izlete širom Slovenije.
  • Pag Hrvatska ostrva 2019- Neka od hrvatskih najboljih vina, najupečatljivijih maslinovih ulja i slasnih sireva dolaze od malih proizvođača baš sa…
planetden.com