Kombi prevoz Beograd - Visoko

 

VISOKO – BOSANSKA DOLINA PIRAMIDA

Arheološko turistički park Ravne-2 i podzemni lavirint Ravne

TERRA TRAVEL Vam nudi organizovan prevoz na relaciji Beograd-Visoko -Beograd, sa/do Vaše kućne adrese u Beogradu, polaskom u ranim jutarnjim satima, dok je povratak planiran u kasnim popodnevnim satima. Dolazak u Visoko je predviđen na parking parka Ravne 2 i ulaza u podzemni lavirint Ravne u koji je planirana mogućnost posete dva puta /2x60min/.

Grad Visoko sa okolinom ima bogatu istoriju i praistoriju. Nalazi se u središnom delu Bosne i Hercegovine, na raskrsnici puteva i u središtu regiona Sarajevo – Zenica.
Najznačajnija mesta u turističkoj ponudi ovoga grada predstavljaju lokaliteti u okviru  „Bosanske doline piramida“: piramida Sunca, piramida Meseca, Tumulus-veštačko brdo, podzemni lavirint Ravne i arheološko turistički park Ravne-2.

Bosanska piramida Sunca je najveća /220 m/ i najstarija piramida na svetu. Ima pravilnu geometriju piramide sa tri dobro očuvane stranice /severnom, istočnom i zapadnom/. Obložena je površinskim blokovima od  sintetičkog /polimernog/ betona, otkrivenim ispod sloja zemlje i vegetacije. Pored utvrđenih energetskih i astronomskih fenomena, georadarskim snimanjem je potvrđeno postojanje unutrašnjih prolaza u piramidi.

Bosanska Piramida Meseca je svojom visinom od 190 metara viša od Keopsove piramide u Egiptu (147 metara). Izgrađena je kombinacijom obrađenih ploča peščara i gline. Dizajn piramide je terasast što je jedinstven slučaj u svetu piramida.  Naučno ispitana  starost gradnje Bosanske piramide Meseca / oko 10.350 godina p.n.ere/ ukazuje da je starija od kultura Sumera, Vavilona i drevnog Egipta.

„Tumulus“-veštačko brdo kupastog oblika locirano je 5 km  od Bosanske piramide Meseca. Ovaj praistorijski građevinski objekat je visine 32 metra i na njemu su ustanovljeni konstantni energetski fenomeni. Građen je kombinacijom megalitnih dvoslojnih blokova, gline I betona. Materijali su koncentrično postavljani jedan na drugi. Masa megalitnih blokova dostiže deset I više tona.

Aqua Travel

Podzemni lavirint RAVNE se sastoji od praistorijske mreže podzemnih tunela i prostorija. Tuneli su osvetljeni i podgrađeni, a prosečna visina  je 2 metra. Uređeni deo tunela za turističke posete se prostire na dužini od oko 850 metara, temperatura vazduha  je konstantna tokom cele godine i iznosi 12°C te je u toku posete neophodno imati adekvatnu odeću. Pored artefakata koji su tamo pronađeni, prava vrednost tunela je u zabeleženim i konstantnim  visokim koncentracijama negativnih jona i originalne Šumanove rezonance od 7,83 Hz, koji omogućavaju da se u toku boravka / oko 60 minuta/ posetioci relaksiraju i revitalizuju, kako fizički tako i mentalno. Iz ovih razloga omogućen je neometan prostor u kojem je moguće boraviti u cilju poboljšanja zdravlja, kao i mesta za boravak u posebno energetski potentnim tačkama, pored Mega-keramičkog bloka K2 i u lekovitoj prostoriji sa najvećom koncentracijom negativnih jona.

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” prima brojna svedočanstva o blagotvornom delovanju boravka u praistorijskom Podzemnom lavirintu Ravne na zdravlje ljudi. Deo svedočanstava je objavljen kao video zapis

Arheološko-turistički park RAVNE 2 je predivan prirodni kompleks u blizini ulaza u tunele Ravne. Sastoji se iz arheoloških lokacija: ulaza u drugi nivo tunela nazvan “Ravne 2”, modifikovanog uzvišenja “Zvonik” sa izrazitim energetskim fenomenima  novootkrivenih tunela „Ravne 3‟ radiokarbonske starosti od 26.200 godina. Uz njih je uređen šumski predeo u kome se nalaze izvori vode, platforme za jogu i meditaciju, koncertna bina sa prirodnim zelenim amfiteatrom, kamenim krugovima napravljenim uz poštovanje sakralne geometrije (“Pojačivač aure”), megalitnim blokovima – geopunkturnim krugom, podzemnim spiralama, dvostrukim lavirintom “pročišćenja”, parkom kugli, spiralnim botaničkim vrtom i drugim sadržajima. Unikatni energetski park je najsadržajniji i po mnogima najlepši park na jugu Evrope.

Na web stranici  www.parkravne2.com  možete pronaći sve potrebne informacije o parku „Ravne 2“, biti u toku sa svim događajima, ali i uživati u virtuelnom obilasku parka, kao i brojnih instalacija koje nudi ovo prelepo jedinstveno mesto.

U 2020 godini ovaj kompleks je posetilo 65.000 posetilaca iz celog sveta, među kojima i svetski poznate  ličnosti iz sporta, umetnosti, kulture, nauke …

Sa Nama  se možete uveriti u jedinstvenost ovog najvećeg i najposećenijeg arheološko-turističkog lokaliteta na Balkanu, u njegovo izuzetno blagotvorno dejstvo na dušu i telo, i u domaćinsku ljubaznost i visoku stručnost osoblja Fondacije Bosanske doline piramida na čelu sa dr Semirom Osmanagićem.

TERRA TRAVEL Vam nudi organizovan prevoz na relaciji Beograd-Visoko -Beograd, sa/do Vaše kućne adrese u Beogradu, u ranim jutarnjim satima, dok je povratak planiran u kasnim popodnevnim satima. Dolazak u Visoko je predviđen na parking parka Ravne 2 i ulaza u podzemni lavirint Ravne u koji je planirana mogućnost posete dva puta /2x60min/.

Podelite:

Minibus prevoz Beograd - Zlatibor

Pored prevoza na relaciji Beograd - Visoko, Terra Travel organizuje i prevoz do Zlatibora. Kombi prevoz na relaciji Beograd - Zlatibor se obavlja svakodnevo a satnicu polaska i povratka određujemo u dogovaramo sa Vama.

Turistički aranžmani

  • Bajina Bašta Bajina Bašta – Perućac 2022 - Tara je jedna od najlepših planina u Srbiji, i nalazi se na nadmorskoj visini od 1000 m…
  • Villa Breg Hotel Villa Breg 2022 - Smešten u podnožju Vršačkih planina, sa kojih se spušta svež vazduh šuma i dah vinograda, ovaj grad…
  • Jelen Salaš 2022 - Oslobodite se stresa na Jelen salašu i uživajte u seoskom ambijentu.
  • Hotel Stara planina Stara planina – paketi 2022 - Prirodne karakteristike Stare planine pogodne su i za planinarenje, letenje zmajem i paraglajderom, ribolov, sakupljanje lekovitog i…
  • Hotel Stara planina Stara planina 2022 - Stara planina je najveća planina u istočnoj Srbiji, visokoplaninski masiv koji se prostire kao prirodna granica prema…
  • Stara planina – Hotel Babin zub 2022 - Babin zub je jedan od vrhova Stare planine i nalazi se na 1780 m nadmorske visine.
Blic.rs