Kombi prevoz Beograd - Brno

 

Svakodnevni garantovani polasci. Minibus prevoz na relaciji Beograd – Brno – Beograd.

Brno

Brno je drugi najveći grad u Češkoj, najveći i istorijski glavni grad Moravske regije, smešten na ušću reka Svratka i Svitave. Za Brno kažu da je “grad po meri čoveka” – grad bez žurbe i gužve, idealan za one koji vole piće, istoriju i zabavu.

To je grad u kojem se zaista vidi duša Češke, a koji ima iznenađujuće mnogo atrakcija, od habzburških rezidencija, opera, komunističkih koncertnih sala, pa sve do ikona funkcionalističke arhitekture. Pažnju turista pleni i Stara gradska kuća iz 13. vijeka građena u gotičkom stilu sa sjajnim portalom iz 1511. godine. Iza nje se nalazi punjeni “zmaj”, to jest krokodil, koji je simbol grada i za koga legenda tvrdi da je nekada zastrašivao sve one koji su se približavali reci Svratka.

Brno je i grad mladih i grad tehnologije – u njemu su smešteni brojni fakulteti, tehnološki park, inženjerska kolonija .. Masovni turizam kao da je zaobišao ovaj grad, a jedini izuzetak su godišnje trke motora koje se održavaju tokom ljeta, odnosno čuveni Moto GP u Brnu. Doduše, trke se slabo uklapaju u ovaj grad, pogotovo kada se ima u vidu da su dve glavne atrakcije – dvorac Spilberk i Villa Tugendhat – pod zaštitom UNESCO. U Brnu se nalazi jedan od 20 najboljih Univerziteta u Evropi, Masarykova, gdje veliki broj studenata iz čitavog svijeta svake godine dolazi ovde.

Brno se nalazi na oko dva sata vožnje kolima od tri evropske prestonice.
Beč, glavni grad Austrije, se nalazi na 110 km.
Bratislava, glavni grad Slovačke je na 120 km.
Prag, glavni grad Češke republike, je na oko 200km.

Podelite:

Ostale destinacije u ovoj državi

Minibus prevoz Beograd - Temišvar

Pored prevoza na relaciji Beograd - Brno, Terra Travel organizuje i prevoz do aerodroma u Temišvaru odakle letove ima veliki broj LowCost avio kompanija. Kombi prevoz na relaciji Beograd - Temišvar se obavlja svakodnevo a satnicu polaska i povratka određujemo u dogovaramo sa Vama.

Turistički aranžmani

Go To Brno