Kombi prevoz Beograd - Prag

 

Najvažnije informacije

 • Svakodnevni garantovani polasci
 • Više polazaka u toku dana
 • Vreme polaska na osnovu potreba putnika
 • Dolazimo po vas (adresa po dogovoru)
 • Vozimo Vas do željene adrese u Pragu
 • Uobičajeno vreme trajanja putovanja: 10h
 • Prevoz do Praga iz Beograda, Novog Sada i Subotice

Minibus prevoz na relaciji Beograd – Prag – Beograd sa svakodnevnim garantovanim polascima.

Prag

Prag je podignut na obalama reke Vltave, sa dvorcem na uzvišenju. Predstavlja tipičnu pestonicu iz perioda pre početka industijske ere. Prag je u dobroj meri zadržao svoj izvorni oblik. Grad karakteriše veliki broj kula i tornjeva sa pozlaćenim kupolama. Neretko ga zbog toga zovu zlatni Prag i grad stotine tornjeva. Grad Prag je podeljen na nekoliko celina: Stari grad, Novi grad, Hradčani i Mala strana.Istorijsko jezgro Praga se može istražiti peške, a za obilazak šireg centra grada je na raspolaganju gradski prevoz, koji je vrlo dobro organizovan.

Postoje mesta koja obavezno morate obići prilikom boravka u Pragu, a tu pre svega mislimo na Starogradski trg (Staroměstské náměstí),Karlov most (Karlův most),Vaclavski trg (Václavské náměstí), Katedralu svetog Vita,Praški dvorac, zlatnu ulicu u Pragu, a svakako je tu i nezaobilazna plovidba Vltavom.

Staroměstské náměstí je mesto koje turisti posećuju tokom cele godine. Mesto obiluje baštama kafića i gradjevinama različitih arhitektonskih stilova. Na trgu se nalizi spomenik Janu Husu, češkom verskom reformatoru, zgrada Starogradske većnice I Crkva Device Marije. Ono po čemu je ovaj trg posebno poznat je astronomski sat iz XV veka. Pored toga što pokazuje vreme, sat pokazuje i položaj Sunca, Meseca i zvezda, dok njegov donji brojčanik prikazuje zodijačke znake i smene godišnjih doba. Najveća atrakcija ovog sata je pomeranje figura dvanaest apostola na svakih sat vremena.

Karlov Most (Karlův most) predstavlja simbol Praga, a dugo je bio jedini most u Pragu. Most preko Vltave povezuje Stari grad i centar Male strane. Sa obe strane ga obezbedjuju kule. Kula u Starom gradu je bogato ukrašena, dok je malostranska, koja je deo nekadašnjeg starog Juditinog mosta manja. Ukrašen je baroknim skulpturama medju kojima je i statua Svetog Jovana Nepomuk, sveštenika koji je kažnjen zato što se ogrešio o kralja.Bačen je sa mosta u vreći. Kada je njegovo telo udarilo o vodu, na površini vode je zasijalo pet zvezdica. Jovan Nepomuk je zbog toga proglašen za sveca, a po legendi će vam, ukoliko dodirnete njegovu statuu, doneti sreću.Na mostu je uvek veliki broj uličnih zabavljača I prodavaca sitnih umetnina i suvenira.

Václavské náměstí je trg koji je poznat po tome što su se na njemu odigrali dogadjaji iz modern češke istorije. Zapravo, on je vise bulevar nego trg.Simbol je modernog Praga i idealno mesto za šoping. Na njemu dominraju statua Svetog Vaclava na konju i zgrada Narodnog muzeja koja sa zlatnom kupolom, na vrhu Vaclavskog trga,predstavlja krunu ove najvažnije ulice u Pragu.

Katedrala Svetog Vita je gotska gradjevina, završena u novije vreme. Gradnju je započeo Karlo IV. Katedrala je riznica bogate česke istorije. Otvorena je za organizovane turističke posete.
Praški dvorac se nalazi na vrhu Hradčana. Predstavlja najveći dvorac na svetu.Sastoji se od tri povezana dvorišta. U njemu stanuje česki predsednik. Zastave na kapijama dvorca se skidaju za vreme odsustva predsednika iz zemlje. U okviru dvorca se nalaze palate,kaldrmisane ulice, trgovi, parkovi, crkve i fontane. Posebna atrakcija za posetioce je ceremonija promene straže.

Zlatna ulica je mala ulica, šarenolikog izgleda sa prelepim znamenitostima. Nalazi se na bedemu ispod samog dvorca, a čine je dva reda niskih kućica. Ulica je nastala u XVI veku, a naseljavali su je u prvo vreme zlatari, a kasnije siromašni stanovnici Praga. U vreme Marije Terezije je renovirana. U XIX veku postaje stecište mnogih umetnika. Najpoznatija medju kućama Zlatne ulice je ona sa brojem 22, u kojoj je živeo Franc Kafka sa svojom sestrom.

Plovidba Vltavom je još jedna od nezaobilaznih atrakcija Praga. Izuzetno je zanimljivo videti grad iz drugog ugla. Krstarenja se organizuju tokom cele godine, s tim da su najlepša u vreme turističke sezone, kada je vreme toplije.Plovidba traje oko sat vremena.

Za sve one koje posete Prag, preporuka je da odu i do Karlovih Vari. Banja, u koju su na lečenje dolazile mnoge poznate ličnosti je na nekih sat vremena vožnje udaljena od Praga. Česka je poznata po izuzetnom pivu, a praške pivnice su medju najboljim u evropi, tako da bi šteta bilo otiči iz Praga, a ne probati česko pivo uz neki od gulaša ili nadaleko poznatu češku kobasicu na ulici.

Pored svakodnevnog prevoza do Praga, turistička agencija Terra Travel organizuje svakodnevni kombi prevoz i do Brna, Olomouca

Ukoliko vam vreme dozvoljava, prošetajte do Barutne kapije, Dvorskim vrtom sa statuama, obalom Vltave pored muzeja Bedžiha Smetane, zgrade Narodnog pozorišta i Plešućih zgrada. Lepo je otići i do Karlovih Vari, banjskih termi na sat vremena vožnje od Praga, gde uz oblande i čašicu čuvene bekerovke možete uživati u divnoj prirodi i pitomom gradiću u koji su na lečenje dolazile mnoge poznate istorijske ličnosti. I za kraj, nikako nemojte otići iz Praga a da ne svratite u neku od čuvenih praških pivnica sa kojima vole i druge evropske destinacije da se takmiče ali bezuspešno, dok ne probate neki od gulaša i poznatu češku kobasicu na ulici.

Podelite:

Foto

Ostale destinacije u ovoj državi

Minibus prevoz Beograd - Zlatibor

Pored prevoza na relaciji Beograd - Prag, Terra Travel organizuje i prevoz do Zlatibora. Kombi prevoz na relaciji Beograd - Zlatibor se obavlja svakodnevo a satnicu polaska i povratka određujemo u dogovaramo sa Vama.

Turistički aranžmani

 • Bajina Bašta Bajina Bašta – Perućac 2022 - Tara je jedna od najlepših planina u Srbiji, i nalazi se na nadmorskoj visini od 1000 m…
 • Villa Breg Hotel Villa Breg 2022 - Smešten u podnožju Vršačkih planina, sa kojih se spušta svež vazduh šuma i dah vinograda, ovaj grad…
 • Jelen Salaš 2022 - Oslobodite se stresa na Jelen salašu i uživajte u seoskom ambijentu.
 • Hotel Stara planina Stara planina – paketi 2022 - Prirodne karakteristike Stare planine pogodne su i za planinarenje, letenje zmajem i paraglajderom, ribolov, sakupljanje lekovitog i…
 • Hotel Stara planina Stara planina 2022 - Stara planina je najveća planina u istočnoj Srbiji, visokoplaninski masiv koji se prostire kao prirodna granica prema…
 • Stara planina – Hotel Babin zub 2022 - Babin zub je jedan od vrhova Stare planine i nalazi se na 1780 m nadmorske visine.
iStock