Kombi prevoz Beograd - Dubrovnik

 

Kombi prevoz Dubrovnik

Turistička agencija TERRA TRAVEL obaveštava svoje putnike da od 05.12.2017. obustavlja minibus transfere do Trebinja, Dubrovnika i Crnogorskog primorja.

Svakodnevno organizujemo transfere na relaciji Beograd – Dubrovnik – Beograd.

Turistička agencija TERRA TRAVEL organizuje svakodnevno provoz na relaciji Beograd – Dubrovnik i Dubrovnik – Beograd.

Dubrovnik

Dubrovnik (latinski: Ragusa) je grad smešten na Jadranskom moru, u južnoj Hrvatskoj. Ubraja se u jedan od najznačajnijih kulturnih i turističkih centara u celoj Jugoistočnoj Evropi. Poznat je po svom starom gradskom jezgru sa brojnim kulturnim i sakralnim spomenicima. Dubrovnik je i upravni centar Dubrovačko-neretvanske županije.

Pretpostavlja se da je Dubrovnik nastao u VII veku, ali prema nekim novim nalazima i saznanjima čak i znatno ranije. Ta nova saznanja baziraju se na pronalasku ostataka ruševina katedrale koja se je nalazila na mestu današnje katedrale. Od tog vremena Dubrovnik sve više izgrađuje svoju samostalnost i nezavisnost.Dubrovnik nije imao stalnu vojsku, već samo redare i stražu, a ako je bilo potrebno, uzimao je plaćenike. Dubrovnik doživljava svoj procvat u 16. st., Trguje se rudarskim,poljoprivrednim i stočarskim proizvodima, manufakturnom robom, solju i dr. Temelj privrednog razvoja Dubrovnika činili su pomorstvo i trgovina sa okolnim područjima (pogotovo srednjovekovnom Bosnom), ali i zanat. U Dubrovniku je najviše na ceni bila sloboda. Republika je imala svoju zastavu, grb i vojsku. Uspostavila je razgranatu mrežu diplomatskih i trgovačkih predstavništava u mnogim evropskim zemljama. Njihove interese na dvorovima evropskih vladara zastupaju poklisari, dok konzulati štite interese dubrovačkih pomoraca širom civiliziranog sveta.

Važan zaštitnik dubrovačke slobode bila je Španija, a najveći neprijatelj njenoj nezavisnosti i slobodi večiti konkurent – Venecija.
Dubrovačka Republika je nedugo nakon proglašenja nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, zainteresirana za razvoj ekonomskih odnosa s tom velikom osamostaljenom državom, jednim svojim aktom uspostavila dijalog s vladom u Vasingtonu, što se tumači kao de facto priznanje nezavisnosti i uspostavljanje diplomatskih odnosa sa SAD.Istorija visokog obrazovanja u Dubrovniku je duga i započinje 1624. godine, kada su jezuiti osnovali “Collegium Rhagusinum”. Senat Dubrovačke Republike 1654. godine proglasuje ga javnim visokim učilištem na kojemu se izučavala umetnost i prirodne vrednosti. Na tom učilištu obrazovali su se mnogi Dubrovčani toga vremena, među njima I Ruđer Bošković, najpoznatiji dubrovački naucnik onoga vremena, koji je obrazovanje kasnije nastavio na poznatom “Collegium Romanum” u Rimu. U moderno doba, visoko obrazovanje u Dubrovniku počinje s Višom pomorskom školom, Fakultetom za vanjsku trgovinu i turizam i Pomorskim fakultetom.Do osnivanja dubrovačkog Veleučilišta i Sveučilišta visokoobrazovne institucije bile su u sklopu Sveučilišta u Splitu.

Dubrovnik je u svojoj istoriji imao bogatu pozorisnu tradiciju, brojne pisce, glumce i pozornice.Pozoriste povremeno svoja dela prikazuje u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara te gostovanja u drugim gradovima.

Najposećeniji hrvatski grad je Dubrovnik u kojemu je 2011. godine boravilo 631 509 turista koji su u tome razdoblju ostvarili 2 344 426 miliona noćenja,Jedan od najlepših mediteranskih gradova, ali i vodeće hrvatsko kongresno središte, Dubrovnik je svake godine domaćin niza međunarodnih i domaćih stručnih skupova. Uz izuzetne prirodne lepote i očuvanost baštine, Dubrovnik je grad izuzetno bogate turističke ponude.Grad hotela, prelepe prirode, zavidnoga ekološkog standard,privlačan je turistima u svako godišnje doba.U prošlosti je bio Grad-Republika, uz Veneciju jedan od najpoznatijih kulturno-prirodnih središta na Mediteranu. Dubrovačke gradske zidine simbol su grada i motiv koji je Dubrovnik učinio poznatim širom sveta. Dubrovačke gradske zidine simbol su grada i motiv koji je Dubrovnik učinio poznatim širom sveta.

Zidine su simbol Dubrovnika i atrakcija koja se ne propušta, što zbog istorijskog značenja i lepote, što zbog spektakularnih pogleda koji se s njih pružaju. Opasan svojim prepoznatljivim zidinama dugim gotovo dva kilometra, Dubrovnik je prema mnogima, jedan od najlepših i najpopularnijih gradova .
Dubrovnik je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija na Mediteranu koja opravdano nosi ime Biser Jadrana. Svaki kamen u Dubrovniku odiše brojnim istorijskih pričama ispričanim na savremen način.Istorijske zidine, uske kamene uličice u kojima se na svakom koraku nalaze brojne znamenitosti, kulturne manifestacije i vrhunska gastronomska ponuda daju posebnu čar ovom gradu muzeju. Jednostavno, Dubrovnik se rečima ne može opisati,Dubrovnik jednostavno treba posetiti.

Podelite:
Dubrovnik
14°
light rain
vlažnost: 82%
vetar: 6m/s IJI
max 15 • min 14
15°
Uto
14°
Sre
13°
Čet
14°
Pet

Minibus prevoz Beograd - Temišvar

Pored prevoza na relaciji Beograd - Dubrovnik, Terra Travel organizuje i prevoz do aerodroma u Temišvaru odakle letove ima veliki broj LowCost avio kompanija. Kombi prevoz na relaciji Beograd - Temišvar se obavlja svakodnevo a satnicu polaska i povratka određujemo u dogovaramo sa Vama.

Turistički aranžmani

mydalmatia.com