Kombi prevoz Beograd - Rovinj

 

Kombi prevoz Rovinj

Rovinj, jedan od najlepših gradova Istre, smešten je na zapadnoj obali Istarskog poluostrva.
Stari grad Rovinj ima pravi primorski stari grad u kojem se nalaze mnogi istorijski spomenici. Kuće su uske i visoke i naslanjaju se jedna na drugu, a na fasadama i balkonima možete videti tragove baroka, neoklasicizma i renesanse.

Sa morske strane grad je zaštićen visokom stenovitom obalom i zidovima kuća izgrađenim na liticama, a prema kopnu čvrstim bedemima. Gradom dominira barokna crkva Sv. Eufemije, sa čijeg 60 metara visokog tornja puca pogled na sivo –crvene krovove i dimnjake, ulice i trgove, luku i pristanište s brodovima i barkama, marinu s jahtama.

Prvo pominjanje Rovinja kao Castrum Rubini nalazi se u delu Cosmographia iz 7. veka. U delu je navedeno mnoštvo geografskih podataka koji se odnose na 5. vek pa je rovinjski hroničar Bernardo Benusi zaključio da je Rovinj nastao u periodu od 3. do 5. veka. Neki izvori tvrde da je deo oko Rovinja bio naseljen u praistoriji — bronzanom i gvozdenom dobu, kada Istru naseljava ilirsko pleme Histra koji su trgovali sa Grcima i Etrušćanima. Rovinj 1947. godine postaje deo Jugoslavije.

U turističkom smislu Rovinj nudi sve sadržaje koje svaka moderna destinacija ima u svojoj ponudi, od hotela, apartmana i kuća za odmor, bungalova, te svih propratnih sadržaja od bogate gastronomske ponude, noćnih zabavnih sadržaja poput Monvi centra, izleta brodovima u Limski kanal i sl. Takođe,treba spomenuti da se u Rovinju nalazi jedan od najlepših parkova šumski park Zlatni Rt, geološki park Monfiorenzo te močvara Palud.

Kada je reč o plažama u Rovinju, moraju se spomenuti one na Crvenom ostrvu koje se u stvari sastoji od dva manja ostrva Sv. Andrija i Maškin. Do njega možete stići nekim od brojnih brodića koji kreću iz Rovinja tokom celog dana, a potrebno je samo 15 minuta vožnje.

Plaže u samom Rovinju su uglavnom od šljunka i zgodne su za porodice sa decom mada ima i onih stenovitih. Ovde nema mnogo klasičnih plaža već dosta uvalica koje se uglavnom nalaze u okviru obližnjeg nacionalnog parka.

Romantičan i tajanstven, ali isto tako i pun mogućnosti za nezaboravni provod.

Turistička agencija Terra Travel vam nudi svakodnevne polaske na relaciji Beograd-Rovinj-Beograd.

Ne postoji uslovljavanje sa minimalnim brojem putnika.Satnica nije fiksna, već se u dogovoru sa putnicima iz dana u dan iznova formira.

U PERIODU OD 01.10.2016. DO 31.05.2017. POLASCI NISU SVAKODNEVNI. ZA SVAKI POLAZAK SE MORA NAPRAVITI UPIT PRE NEGO ŠTO SE IZVRŠI REZERVACIJA.

Za sva dodatna pitanja nam se možete obratiti na jedan od naših brojeva telefona ili nam možete poslati e-mail.

Podelite:

Minibus prevoz Beograd - Temišvar

Pored prevoza na relaciji Beograd - Rovinj, Terra Travel organizuje i prevoz do aerodroma u Temišvaru odakle letove ima veliki broj LowCost avio kompanija. Kombi prevoz na relaciji Beograd - Temišvar se obavlja svakodnevo a satnicu polaska i povratka određujemo u dogovaramo sa Vama.

Turistički aranžmani

adriablue-collection.com