Kombi prevoz Beograd - Temišvar

iStock

Najvažnije informacije

  • Svakodnevni garantovani polasci
  • Više polazaka u toku dana
  • Vreme polaska na osnovu potreba putnika
  • Dolazimo po vas (adresa po dogovoru)
  • Vozimo Vas do željene adrese u Temišvaru
  • Uobičajeno vreme trajanja putovanja: 3h
  • Prevoz do Temišvara iz Beograda, Novog Sada i Subotice

Temišvar

Temišvar je jedan od najvećih gradova Rumunije i najveći grad Rumunskog Banata, udaljen od Beograda 163 km. Ime Temišvar (rumunski Timişoara, mađarski Temesvár) znači “utvrđenje na reci Tamiš”, što zvuči pomalo paradoksalno s obzirom da grad zapravo leži na reci Begej, a reka Tamiš protiče nekih desetak kilometara južnije.

Danas je Temišvar značajan kulturni i obrazovni centar, a ujedno je i najveći centar Srba u Rumuniji. Nadimak “mali Beč” Temišvar je dobio upravo zbog arhitekture, po kojoj veoma podseća na nekadašnji centar Habzburške monarhije. Temišvar je bio prvi grad u Evropi koji je uveo električnu uličnu rasvetu i jedan od prvih koji je imao tramvaje sa konjskom vučom.

I danas gradom ide starinski tramvaj širokog koloseka, što celom ambijentu daje poseban pečat. S obzirom na bogatu istoriju i kulturu grada, Temišvar je praktično nemoguće upoznati za samo jedan dan, ipak toliko je dovoljno da se vidi i iskusi ono najosnovnije što krasi ovaj banatski biser.

Mnogo istorijskih, kulturnih i savremenih obeležja govori u prilog činjenici da je Temišvar grad prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, koji svakako treba posetiti.

Međunarodni aerodrom “Traian Vuia”

Veliki doprinos rastu turizma u Temišvaru omogućava i činjenica da se u Temišvaru nalazi i međunarodni aerodrom “Traian Vuia”, jedan od četiri velika aerodroma u Rumuniji.

Brojne avio kompanije koje koriste ovaj aerodrom i atraktivne destinacije do kojih saobraćaju, posebno su primamljive za turiste iz naše zemlje, koji u velikom broju koriste ovaj aerodrom koji je ujedno i nama najbliži međunarodni aerodrom.

Podelite:
Temišvar
5°
clear sky
vlažnost: 75%
vetar: 2m/s IJI
max 8 • min 5
24°
Ned
22°
Pon
15°
Uto
20°
Sre

Foto

Temišvar Temišvar Temišvar Temišvar

Prevoz Beograd - Temišvar

Pored prevoza na relaciji Beograd - Temišvar, Terra Travel organizuje i prevoz do aerodroma u Temišvaru odakle letove ima veliki broj LowCost avio kompanija. Prevoz na relaciji Beograd - Temišvar se obavlja svakodnevo a satnicu polaska i povratka određujemo u dogovaramo sa Vama.

Aktuelno

iStock