Kombi prevoz Beograd Temišvar

iStock

Svakodnevni garantovani kombi prevoz na relaciji Beograd – Temišvar – Beograd.

Temišvar

Temišvar je jedan od najvećih gradova Rumunije i najveći grad Rumunskog Banata, udaljen od Beograda 163 km. Ime Temišvar (rumunski Timişoara, mađarski Temesvár) znači “utvrđenje na reci Tamiš”, što zvuči pomalo paradoksalno s obzirom da grad zapravo leži na reci Begej, a reka Tamiš protiče nekih desetak kilometara južnije.

Danas je Temišvar značajan kulturni i obrazovni centar, a ujedno je i najveći centar Srba u Rumuniji. Nadimak “mali Beč” Temišvar je dobio upravo zbog arhitekture, po kojoj veoma podseća na nekadašnji centar Habzburške monarhije. Temišvar je bio prvi grad u Evropi koji je uveo električnu uličnu rasvetu i jedan od prvih koji je imao tramvaje sa konjskom vučom.

I danas gradom ide starinski tramvaj širokog koloseka, što celom ambijentu daje poseban pečat. S obzirom na bogatu istoriju i kulturu grada, Temišvar je praktično nemoguće upoznati za samo jedan dan, ipak toliko je dovoljno da se vidi i iskusi ono najosnovnije što krasi ovaj banatski biser.

Mnogo istorijskih, kulturnih i savremenih obeležja govori u prilog činjenici da je Temišvar grad prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, koji svakako treba posetiti.

Međunarodni aerodrom “Traian Vuia”

Veliki doprinos rastu turizma u Temišvaru omogućava i činjenica da se u Temišvaru nalazi i međunarodni aerodrom “Traian Vuia”, jedan od četiri velika aerodroma u Rumuniji.

Brojne avio kompanije koje koriste ovaj aerodrom i atraktivne destinacije do kojih saobraćaju, posebno su primamljive za turiste iz naše zemlje, koji u velikom broju koriste ovaj aerodrom koji je ujedno i nama najbliži međunarodni aerodrom.

Podelite:

Prevoz Beograd - Temišvar

Pored prevoza na relaciji Beograd - Temišvar, Terra Travel organizuje i prevoz do aerodroma u Temišvaru odakle letove ima veliki broj LowCost avio kompanija. Prevoz na relaciji Beograd - Temišvar se obavlja svakodnevo a satnicu polaska i povratka određujemo u dogovaramo sa Vama.

Aktuelno

  • Hotel Villa Breg Hotel Villa Breg – Uskrs i Prvi maj- Hotel Villa Breg se nalazi na obroncima Vršačkih planina, gostima nudi nesvakidašnji komfor u okruženju predivno aranžiranih…
  • Milano Milano i Đenova- Milano je danas jedan od najbogatijih gradova Evrope i čuveni centar mode i dizajna.
  • Toskana Toskana- Toskanu mnogi smatraju najlepšom regijom Apeninskog poluostrva zbog njenih 120 zaštićenih zona bajkovite prirode
  • Hotel Izvor Hotel Izvor – Uskrs i 1.maj- Hotel Izvor 5*, luksuzno SPA & Wellness resort hotelsko zdanje, se nalazi u srcu Šumadije i jedne…
  • Terme Laško Terme Laško 2019 Uskrs / 1. Maj- Terme Laško su zdravstveno turistički termalni centar u središtu Slovenije i idealno polazište za izlete širom Slovenije.
  • Pag Hrvatska ostrva 2019- Neka od hrvatskih najboljih vina, najupečatljivijih maslinovih ulja i slasnih sireva dolaze od malih proizvođača baš sa…
iStock