Kombi prevoz Beograd - Murska Sobota

Skupnost občin Slovenije

Murska Sobota je jedan od većih gradova u Sloveniji i najvažnije naselje Pomurske regije. To je i upravno središte istoimene opštine Murska Sobota.

Područje Murske Sobote bilo je naseljeno od praistorije. U ranom srednjem veku na ovom području se naseljavaju Sloveni, ali već u 11. veku ovo područje potpada pod vlast srednjovekovne Ugarske. Grad se tada počeo razvijati kao oblasno vašarište, na šta upućuje i naziv grada (subota kao vašarski dan).

Murska Sobota je više vekova bio u posedu Habzburgovaca, i, za razliku od većine slovenačkih gradova, to u sastavu Ugarske. 1918. godine ono se priključuje Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, kasnije Jugoslavija, da bi danas bio jedan od 10 vodećih gradova Slovenije.

Podelite:
Murska Sobota
5°
broken clouds
vlažnost: 93%
vetar: 1m/s S
max 6 • min 4
20°
Ned
22°
Pon
23°
Uto
20°
Sre

Prevoz Beograd - Temišvar

Pored prevoza na relaciji Beograd - Murska Sobota, Terra Travel organizuje i prevoz do aerodroma u Temišvaru odakle letove ima veliki broj LowCost avio kompanija. Prevoz na relaciji Beograd - Temišvar se obavlja svakodnevo a satnicu polaska i povratka određujemo u dogovaramo sa Vama.

Aktuelno

Skupnost občin Slovenije