Air Srbija – Iz Niša do evropskih metropola

Aerodrom Konstantin Veliki
iStock

Niški aerodrom “Konstantin Veliki”

Od kako je Niš, ponovo uspostavio redovne letove sa aerodroma Konstantin Veliki, ova vazdušna luka iz godine u godinu opsluži sve više putnika.
Niški aerodrom je doživeo svoj procvat 2015. godine kada je prva low cost kompanija, Wizz Air uvela redovne letove za Bazel (Basel) i Malme (Malmö).

Letovi Niš – Bazel i Niš – Malme opravdali su i nadmašili očekivanja, pa je nakon nekog vremena uveden i let Niš – Dortmund.
Već tada je bilo jasno da to nije kraj. Na opšte oduševljenje, niški aerodrom je tek počeo da privlači nove avio kompanije i nove putnike iz celog regiona. Nakon dolaska još Ryanair kompanije, uvedene su i nove linije.

Posle samo dve godine Niš je dostigao 330.000 putnika i potpuno promenio vazdušni saobraćaj Srbije. Sa cenama avio karata od 5 evra pa naviše, Niš je otvorio vrata Evrope.

Avionske linije koje saobraćaju sa aerodroma Konstantin Veliki (INI) danas vas mogu dovesti do bilo koje tačke u Evropi, ili povezati sa sledećim letom za egzotične destinacije.

Pored kompanija kao što su Wizz Air i Rayanair, nad niškim nebom saobraća i SWISS na liniji Niš – Cirih. Red letova sa niškog aerodroma, pored Ciriha obuhvata i redovne linije niskotrarifnih avio kompanija na relacijama: Malme, Bazel – Miluz, Memingen – zapadni Minhen, Dortmund, Beč do kojih prevozi WIZZ AIR; zatim Berlin – Šonefeld, Milano – Bergamo, Bratislava, Diseldorf – Vece i Stokholm – Skavsta na kojima saobraća RYANAIR.

Aerodrom Konstantin Veliki se nalazi 4 km od centra Niša i sa povoljnim vremenskim uslovima tokom većine godine kao i povoljnom lokacijom, aerodrom Konstantin Veliki služi i kao alternativa aerodromima u Beogradu, Ohridu, Prištini, Skoplju, i Sofiji.

Letovi Air Srbije iz Niša

Još jedna novina na pistama niškog aerodroma Konstantin Veliki je dolazak nacionalnog avio prevoznika.
Er Srbija (Air Serbia) će od 1. jula 2019. godine uvesti letove iz Niša ka sledećim destinacijama:

Destinacija Broj letova nedeljno Cena povratne karte od
Ninberg (Nemačka) 2 60€
Frankfurt (Nemačka) 2 51€
Rim (Italija) 2 73€
Hanover (Nemačka) 2 61€
Ljubljana (Slovenija) 2 53€
Salcburg (Austrija) 2 62€
Bolonja (Italija) 2 52€
Budimpešta (Mađarska) 2 61€
Geteborg (Švedska) 2 48€
Fridrishafen (Nemačka) 2 60€
Karlsrue (Nemačka) 2 55€
Tivat (Crna Gora) 2(3) 48€

Povratna karta može da se kupi po ceni počev od 48 evra sa svim taksama za Geteborg i Tivat. Niš će sa tih 12 evropskih gradova iz Nemačke, Austrije, Italije, Mađarske, Švedske, Slovenije i Crne Gore biti povezan sa najmanje dva leta nedeljno. Letove će obavljati avion Erbas A319 sa oznakama Er Srbije.

U narednom periodu Agencija Terra Travel uvešće svakodnevni minibus prevoz iz Beograda do Niša, odnosno do niškog aerodroma “Konstantin Veliki”

Podelite: