Terme Olimia

Terme Olimia
Booking.com

Terme Olimia nalaze se uz samu reku Sutlu na granici sa Hrvatskom. Prirodno bogatstvo je termalna voda koja izvire sa temperaturom 30-37°C. Lečenja se vrše hidroterapijom, kineziterapijom, elektroterapijom, termoterapijom kao i individualnim zdravstenim uslugama.

Danas su Terme Olimia omiljeno odredište za one koji žele nešto više od samog uživanja u termalnim vodama. Zimski „wellness centar” Termalia sa vodenim površinama i velikim izborom različitih sauna, kao i letnji termalni park Aqualuna predstavljaju vrhunsku atrakciju.

U neposrednoj blizini Termi Olimia nalazi se selo Olimje, malo slovensko selo, koje je proglašeno za najlepše selo u Evropi za 2009. Mesto se prvi put spominje 1208. godine. Izuzetno kulturno bogatstvo, netaknuta priroda, raznolika turistička ponuda i ljubazni stanovnici privlače brojne posetioce. Još i dan danas franjevački kaluđeri neguju i čuvaju tajne drevne medicine i rado pokažu radoznalim posetiocima obnovljene manastirske prostore.

Olimje je pravi raj za igrače golfa. Kažu da je igranje golfa tu poseban doživljaj jer ih okružuju prirodne lepote. Sledeća specifičnost je svakako čokolada iz Olimja i vrhunska vina koja nude gostu uz brojne lokalne kulinarske specijalitete. Čaša domaćeg piva, jelenov pozdrav sa vrha brda i skok u zemlju bajki zovu vas i dodaju iskrice u čarobnoj slici Olimja – prekrasnog bisera Slovenije.

Marta 2018. godine otvoren je potpuno novi deo Wellness centra Termalija pod nazivom FAMILY FUN koji uključuje inovativne bazene, bazen sa peskom za mališane, prostore za igru i zabavu, 7D bioskop, zabavne tobogane, i još mnogo toga…

Minibus prevoz Beograd – Terme Olimia