Rusija, Ukrajina i Belorusija

Kijevo-pečerska Svetouspenska lavra
nspm

Doživite Vaskršnju radost u Počajevskoj Lavri

Epsko putovanje kroz svete Ruske zemlje u trajanju od dvadeset dana

„Ko Kanavku sa molitvom prođe ponavljajući Bogorodice Djevo sve mu je tu: i Atos i Jerusalim i Kijev”
Baćuška Sveti Serafim Sarovski

Duhovnik hodočašća – otac Mihailo Biković

Hodočašće i poklonjenje svetinjama

25 april
Veliki četvrtak. Polazak iz Beograda u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Ukrajinu.

26 april
Velika Petak – POČAJEV – Sveto-Uspenska Počajevsk Lavra – Počajev, Ukrajina. Dolazak u Počajevsku lavru, smeštaj u manastirski konak. Prisustvovanje večernjoj službi. Noćenje u manastirskom konaku.

27/28 april
Velika subota – POČAJEV – Liturgija u Uspenskom saboru, poklonjenje moštima Svetog Jova i Svetog Amfilohija Počajevskog. Obilazak Lavre, slobodno vreme. Ponoćna Vaskršnja Liturgija. Noćenje u manstirskom konaku.

28 april
VASKRS – POČAJEV -MINSK – Odmor. Polazak za Minsk oko podneva. Dolazak u Sveto – Jelisavetski manastir (Minsk). Kasno uveče. Noćenje u manastirskom konaku.

29 april
MINSK -Liturgija, slobodno vreme. Polazak za Rusiju. Noć u autobusu. Prelazak granice Belorusija – Rusija.

30 april
PETRVOGRAD – Dolazak u Petrovgrad u jutarnjim časovima. Smeštaj u konak Novodjevičkog manastira. Liturgija u Lavri svetog Aleksandra Nevskog. Admiralski Sabor, Kazanski Sabor poklonjenje ikoni majke božije Znamenje). Slobodno vreme. Noćenje u manastirskom konaku.

1 maj
PETROVGRAD – Sveta Ksenija Petrogradska (Smolensko groblje), Sveti Jovan Kroštatski. Polazak za Veliki Novgorod u večernjim satima. Noćenje u manastirskom konaku.

2 maj
PETROVGRAD – VARLAM HUTINSKI – Liturgija Polazak za Varlam – hutinski manastir. Obilazak Velikog Novgoroda. Dolazak u manastir Svetog Varlama Hutinskog. Noćenje u manastirskom konaku.

3 maj
VARLAM HUTINSKI- MOSKVA Liturgija, poklonjenje moštima svetog Varlama Hutinskog, velikog iscelitelja, obilazak manastira . U popodnevnim satima nastavak puta ka Moskvi. Poseta Velikom Novgorodu i odlazak u hram na poklonjenje Čudotvornoj ikoni Majke Božije Znamenje. Dolazak u Moskvu u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje u hotelu .

4 maj
MOSKVA – Liturgija u hramu Hrista Spasa. Obilazak Kremlja, poklonjenje moštima Svete Matrone. Sretenski manastir. Slobodne vreme. Noćenje u hotelu.

5 maj
MOSKVA – Liturgija Obilazak svetinja u Moskvi. U večernjim satima polazak za Sergejevu Lavru. Dolazak u lavru. Noćenje u hotelu ili manastirskom konaku.

6 maj
SERGEJEV POSAD – DIVIJEVO Sergej – Trojicka Lavra. Liturgija, obilazak Lavre. U popodnevnim časovima polazak za Divijevo. MUROM – Manastir svetog Petra i Fevronije. U toku puta poklonićemo se moštima Svetog Petra i Fevronije Muromski. Nastavak puta ka Divijevu. Dolazak U Divijevo, smeštaj. Noćenje u manastirskom konaku.

7 maj
DIVIJEVO – Liturgija,poklonjenje moštima svetog Serafima Sarovskog . Obilazak Kanavke. Slobodno vreme. Noćenje u manastirskom konaku.

8 maj
DIVIJEVO – Liturgija. Istočnik Svetog Serafima, pogružavanje u Istočniku. Slobodno vreme. Noćenje u manastirskom konaku.

9 maj
DIVIJEVO – Liturgija. Slobodno vreme. U podnevnim časovima polazak za Optina Pustinju.

10 maj
OPTINA – Dolazak u Optina Pustinju oko ponoći, smeštaj u manastirski konak i noćenje. Liturgija, slobodno vreme. Pogružavanje u Istočniku. U popodnevnim časovima, polazak ka Kijevu ( Ukrajina). Noć u autobusu. Prelazak granice Rusija – Ukrajina.

11 maj
KIJEVO -PEČERSKA LAVRA – Dolazak u Kijevsku Lavru u jutarnjim časovima. Smeštaj u manastirski konak. Liturgija, obilazak Lavre, slobodno vreme. Noćenje u manastirskom konaku.

12 maj
KIJEVO – PEČERSKA LAVRA – Liturgija. Obilazak Botaničke bašte i manastira svetog Jone, celivanje Krata koji se nalazi na mestu na kome se Presveta Bogorodica javila Svetom Joni Kijevskom. Vavedenski manastir poklonjenje ikoni Majke Božije Priziv na Smirenje moštima svete Dmitre, zaštitnice Kijeva. Noćenje u manastirskom konaku.

13 maj
KIJEVO – PEČERSKA LAVRA – POČAJEVO – Liturgija. Odlazak u Golosejevsku pustinju i poklonjenje grobu mati Alimpije Kijevske. Polazak za Počajevsku Lavru. Dolazak u Počajevo. Noćenje u manastirskom konaku.

14 maj
POČAJEVKSA LAVRA – Liturgija. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u popodnevnim satima. Noćna vožnja.

15 maj
BEOGRAD. – Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

NAPOMENA

U ceni su uključeni prevoz autobusom (visokopodni, audio, video), smeštaj u hotelu 2* za dve noći u Moskvi, smeštaj za dve noći u konaku Kijevo – Pečerske Lavre, usluge pratioca puta.
U ceni nije uračunata cena prenoćišta u manastirskim konacima i cena zavisi od trenutnog kursa rublja – evro,( što iznosi još oko 280 evra što je prilog manastirima koji nas primaju na konak – plaćanje lično u konacima u formi priloga).
Pri prijavi uplata avansa 70 % od cene. (Prevoza i hotela). Ostali deo uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na hodočašće.
Smeštaj po manastirskim konacima i hotelima je u trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama sa kupatilima. Sobe su čiste i lepe.
Svaki hodočasnik zadržava svoje lično pravo da li će prisustvovati svakoj Liturgiji ili obilasku manastira.
Hrana je individualni trošak. Hrana se može kupiti u manastirskim menzama i kuhinjama ( hrana je posna i mrsna, ukusna i raznovrsna). Povoljnih cena.
Putno osiguranje je obavezno. Bez obzira da li neko od putnika ima životno osiguranje, ipak mora imati posebno od 25 aprila do 15 maja godine, TAKO JE PRAVILO NA GRANICAMA! Cena grupne polise po osobi : odrasla osoba od 18 do 70 god. 2.562 rsd, odrasla osoba od 70 do 86 god. 7.707 rsd (obavezno plaćanje u agenciji).
Za putnike sa pasošem R.Srbije vize nisu potrebne.
Aranžmanje rađen za najmanje 45 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih, organizator ima pravo otkaza putovanja najkasnije 10 dana pre polaska.

USLOVI PLAĆANJA:

– Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intesa za efektivu na dan uplate.
– Usled promena na monetarnom tržistu Terra Travel d.o.o. zadržava pravo korekcije cena
– Ukoliko putnik ne reguliše plaćanje u navedenom roku, smatraće se da je odustao od putovanja, u skladu sa OUP Terra Travel
– Navedeni uslovi plaćanja važe isključivo u poslovnici Turističke agencije Terra Travel d.o.o, Gračanička 16, Beograd

NAČIN PLAĆANJA:

– Uplata akontacije 70% prilikom rezervacije aranžmana, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja – gotovinom, uplatom na tekući račun, deponovanjem čekova građana (do tri mesečne rate, bez uvećanja cene aranžmana), platnim karticama (VISA, MASTER, MAESTRO, DINA, AMERICAN EXPRESS ), kreditom poslovnih banaka, po uslovima koje odredjuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna Terra Travel ili prema navedenim uslovima koji se odnose za svaki od hotela posebno.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Terra Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Uz fotokopiju prve stranice pasoša, možete u poslovnici Terra Travela pribaviti polisu osiguravača GENERALI OSIGURANJE Srbija koja za osigurani period pokriva u slučaju potrebe, troškove lečenja i bolničke troškove do 30.000 evra.

OPŠTE NAPOMENE:

– Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja (OUP) turističke agencije Terra Travel d.o.o., usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije kao i OUP i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Putnici su u obavezi da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Terra Travel smatra da se putnik u celosti upoznao sa OUP i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Rusija, Ukrajina i Belorusija

Podelite:

Izdvojili smo za Vas

Kontaktirajte nas

Telefoni: 011 4048-324, 011 4048-325, 011 4048-326
Dežurni telefon: +381 64 802 66 89
E-mail: aranzmani@terratravel.rs

Upit za ponudu

Upit za ponudu

Popunjavanjem ove forme Vaši privatni podaci (ime, prezime, e-mail adresa, broj telefona) biće sačuvani u našoj bazi podataka radi lakše i brže komunikacije sa Vama. Za detaljnije informacije o tome kako čuvamo i štitimo Vaše privatne podatke posetite našu stranicu "Politika privatnosti".
Pročitao sam i saglasan sam sa "Politikom privatnosti"


ili nas pozovite na +381 64 802 66 89