Šumadijsko – Toplički put vina

vinograd
Pexels

PODRUM RADOVANOVIĆ / TOPLIČKI VINOGRADI / VINO BUDIMIR / VINARIJA TEMET / Panoramsko razgledanje Prokuplja i Kruševca / polasci svakog vikenda

Program putovanja

Prvi dan

U PRIPREMI

Drugi dan

U PRIPREMI

Poglavlje koje danas ispisuje PODRUM RADOVANOVIĆ započeto je 1990. godine, kada je Miodrag Radovanović odlučio da obnovi dedino imanje i zasadi svoju prvu lozu. Tada su bili prva mala privatna vinarija u Srbiji i imali su samo jedan cilj, a to je – proizvodnja visokokvalitetnih vina koja srpsko vinarstrvo mogu da približe svetskim standardima. Kockice ovog vinskog mozaika pažljivo i strpljivo su slagane i danas Podrum Radovanović predstavlja jednu od najuglednijih privatnih vinarija u Srbiji, pa i šire, koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetnih vina.

Na periferiji vinogradarskog sela Gojinovac, u dolini reke Toplice, smeštena je neverovatna celina zgrada usred beskrajnih polja vinograda koji krase TOPLIČKE VINOGRADE. Pored proizvodnje ostalih sorti grožđa, oblast od 26 hektara jeste i biće posvećena samo Prokupcu, autohtonoj lozi južne Srbije. Ova vinarija je snažna, ali lepa; kulturološki zahtevna, ali praktična; jednostavna, ali kompleksne građe. Njeni vlasnici su sa razlogom ponosni na proizvodnju odličnih srpskih vina, u samom vrhu tehnologije.

VINO BUDIMIR nosi ime po deda Budi Zdravkoviću koji se posvetio proizvodnji vina svetske klase pažljivo poštujući i prenoseći jedinstvene odlike župskog podneblja. Proizvodnja je bazirana na utvrđenim pravilima koja je deda Buda usvajao tokom svog života, ne prihvatajući trenutna pomodarstva koja vladaju u proizvodnji, ali koristeći prednosti novih tehnologija..

Sa oko 70 berbi u životu on je jedan od najiskusnijih vinara na ovim prostorima. Nastavljajući vinarske tradicije svojih predaka i dalje sa mladalačkim žarom neguje vinograde i pretače ih u vrhunska vina.

U Lozoviku iznad Jagodine, valovitom predelu odakle Šumadija gleda na Pomoravlje, vođeni tragom plodne zemlje, postalo je jasno gde treba pustiti korenje. Smeštena na prelepim padinama koje obezbeđuju idealnu izloženost suncu, VINARIJA TEMET oblikovana je pod jakim uticajem okruženja, sa težnjom da se pronađe sklad u radu i životu pod istim krovom.

U čast prirode, sunca i zemlje, uzdignuta na bregu, okružena vinogradima, podignuta je vinarija Temet. Njeno stvaranje je uzbudljiv put ispunjen otkrićima i iskušenjima. Sama reč Temet izvedena je iz latinske reči Temetum, što u prevodu znači – jako i snažno vino sa karakterom.

Hoteli

Hotel RADAN 3*
SMEŠTAJ: Hotel Radan nudi smeštaj u standard i komfort sobama i apartmanima. Pored jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, u ponudi je i 8 trokrevetnih soba (francuski ležaj + dodatni ležaj standardnih dimenzija), 6 porodičnih soba (soba sa francuskim ležajem + soba sa dva klasična ležaja, povezane vratima) i 10 apartmana (spavaća soba sa dnevnim boravkom i kuhinjom). Sobe sadrže TV, telefon, TWC, besplatnu Wi-Fi konekciju, fen, bade mantil.

WELLNESS: U prijatnom ambijentu Wellness centra na raspolaganju su Vam bazen sa Prolom vodom – temperatura vode od 29-31 stepeni Celzijusovih, đakuzi bazen i kada, slana soba (Haloterapija), tepidarijum, parno kupatilo i sauna.

Hotel Radan

Podelite:

Izdvojili smo za Vas

Kontaktirajte nas

Telefoni: 011 4048-324, 011 4048-325, 011 4048-326
Dežurni telefon: +381 64 802 66 89
E-mail: aranzmani@terratravel.rs

Upit za ponudu

Upit za ponudu

Popunjavanjem ove forme Vaši privatni podaci (ime, prezime, e-mail adresa, broj telefona) biće sačuvani u našoj bazi podataka radi lakše i brže komunikacije sa Vama. Za detaljnije informacije o tome kako čuvamo i štitimo Vaše privatne podatke posetite našu stranicu "Politika privatnosti".
Pročitao sam i saglasan sam sa "Politikom privatnosti"


ili nas pozovite na +381 64 802 66 89