Kombi prevoz Beograd - Budimpešta

 

Najvažnije informacije

 • Svakodnevni garantovani minibus polasci
 • Više polazaka u toku dana
 • Vreme polaska na osnovu potreba putnika
 • Dolazimo po vas (adresa po dogovoru)
 • Vozimo Vas do željene adrese u Budimpešti
 • Uobičajeno vreme trajanja putovanja: 5h
 • Kombi prevoz do Budimpešte iz Beograda, Novog Sada i Subotice

CENE PREVOZA:

JEDAN PRAVAC (€) 40
POVRATNA KARTA (€) 80
JEDAN PRAVAC (RSD) 4.800
POVRATNA KARTA (RSD) 9.600

 

Zašto odabrati kombi prevoz do Budimpešte?

Do Budimpešte iz Srbije možete doći bukvalno bilo kojim prevoznim sredstvom, ali se kombi, odnosno minibus prevoz drži za najbolji i najelegantniji iz više razloga.

Prilikom rezervacije kombi prevoza možete da zatražite od prevoznika da Vas odveze do željene adrese u Budimpešti. Zahvaljujući tako organizovanom kombi prevozu, uštedećete na vremenu i oslobodićete sebe dodatnog stresa.

Kako je Budimpešta popularna destinacija, polasci kombijem iz i do ovog grada su svakodnevni. Za razliku od autobusa, aviona ili voza čijem fiksnom redu vožnje morate da se prilagođavate, minibus prevoz je fleksibilniji i prilagođava se potrebama putnika. Mali broj putnika takođe utiče na bolji kvalitet samog putovanja.

Agencija Terra Travel garantuje putnicima ugodno putovanje u jednom od svojih klimatizovanih i besprekorno čistih kombi vozila. Njihovim profesionalnim vozačima biće pravo zadovoljstvo da Vas bezbedno prevezu iz Srbije za Mađarsku i nazad.

Morate priznati da nijedno drugo prevozno sredstvo nije tako efikasno i elegantno koliko kombi prevoz.

Kombi prevoz Novi Sad – Budimpešta

Pored svakodnevnih transfera iz Beograda Terra Travel organizuje i prevoz putnika iz Novog Sada za Budimpeštu.

Mesto sastanka putnika je kod „stare lokomotive“.

Kombi prevoz Subotica – Budimpešta

Za putnike iz Subotice mesto polaska je ispred hotela Patria odakle vas vozimo do željene adrese u Budimpešti.

Rezervacija prevoza za Budimpeštu

Rezervaciju možete izvršiti online ili pozivom na telefon u bilo kom trenutku. Prilikom rezervacije moraćete da ostavite neophodne detalje o sebi i Vašem putovanju.

Poželjno je da svoje mesto u kombiju rezervišete na vreme kako ne biste ostali bez istog.

Agencija Terra Travel svojim putnicima, ukoliko je potrebno, pomaže oko kupovine putnog osiguranja i organizacije smeštaja. Za sve konsultacije oko prevoza dok ste u Budimpešti možete da pozovete našeg predstavnika na broj +36 70 504 7240

Autobuski prevoz Beograd – Budimpešta

Osluškujući zahteve putnika i sa željom da poslovanje podignemo na još viši nivo a vama obezbedimo novi vid udobnosti, komfora i bezbedne vožnje, od sada AUTOBUSKI PREVOZ na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd.

Autobus za Budimpeštu polazi svakokog dana,  dva puta dnevno sa beogradske, novosadske i autobuske stanice u Subotici. Karte za prevoz možete kupiti na blagajnama i u agenciji Terra travel

Više informacije na linku

Vožnja do Budimpešte

Beograd je od Budimpešte udaljen 378 kilometara i putovanje traje oko pet sati. Na samu dužinu putovanja najviše utiče gužva na granici. Najveći granični prelaz je Horgoš, inače, jedan od najprometnijih graničnih prelaza u Evropi.

Drugi granični prelazi između Srbije i Mađarske su Kelebija, Bački Vinogradi i Bajmok u blizini Subotice, Bački Breg i Rastina u blizini Sombora i Đala kod Novog Kneževca.

Budimpešta je od Novog Sada udaljena 296 kilometara, a od Subotice 204 kilometara.

Prevoz do aerodroma u Budimpešti

Na 16 kilometara udaljenosti od Budimpešte se nalazi aerodrom Franc List (Ferencz Liszt). To je najveći i najprometniji aerodrom u Mađarskoj. Ime je dobio po čuvenom mađarskom kompozitoru i pijanisti Franc Listu.

Na aerodromu se nalazi sedište mađarske niskotarifne avio-kompanije Air Wizz. Aerodrom je ujedno avio-baza za niskotarifnu irsku kompaniju Ryanair i nacionalnu poljsku avio-kompaniju LOT.

Srbima koji žive u Vojvodini je bliže i isplativije da uhvate željeni let iz Budimpešte nego iz Beograda. Veliki broj low-cost letova iz Budimpešte omogućava i stanovnicima Srbije da prođu što povoljnije i jeftinije sa avio-kartama.

Agencija Terra Travel organizuje i vožnje do aerodroma Franc List. Agencija izlazi u susret i onima koji imaju potrebu da ih kombi sačeka na aerodromu u Budimpešti i vrati za Srbiju.

Odmor u Budimpešti

Koliko je Budimpešta popularna i bitna destinacija govori činjenica da se već decenijama organizuju srednjoškolske ekskurzije u Budimpešti. Generacije i generacije srpskih srednjoškolaca je imalo i imaće priliku da prošeta glavnom Vaci ulicom, da se divi Lavljem mostu, budimskom zamku, kao i zgradi Parlamenta.

Budimpešta je grad koji iz dana u dan krade srca turistima koji dolaze iz svih delova sveta. Budimpešta spada u popularnije evropske destinacije za doček Nove godine.

Među glavnim atrakcijama spada vodeni park Aquaworld koji pruža zabavu kako u letnjem, tako i u zimskom periodu.

Srbi su sretni jer su zbog blizine Budimpešte u mogućnosti da svoj kratki odmor  provedu upravo u Budimpešti. Iz iskustva onih koji su bili, koliko god puta imali prilike da posetite Budimpeštu, uvek će Vam nešto ostati na listi da obiđete sledeći put.

Zanimljivosti o Budimpešti

Budimpešta je grad isprepletan pričama i zanimljivostima. Čini se da priča ima toliko da ih ni sami stanovnici Budimpešte ne znaju, dok nekih činjenica i zanimljivosti nisu svesni jer svakodnevicu u tom gradu doživljavaju zdravo za gotovo (kao uostalom i stanovnici drugih gradova).

Budimpešta je prestonica termalnih izvora

Nijedan glavni grad neke države nema toliko veliki broj izvora termalnih voda od Budimpešte. Od 1937. godine Budimpešta nosi naziv „prestonica termalnih izvora“, jer ih broji oko 118.

Neka od parnih kupatila koja rade datiraju iz vremena Starih Rimljana.

Termalno jezero ispod Budimpešte

Ispod budimske strane grada se nalazi veliko termalno jezero, kao i lavirint podzemnih pećina. Jedna od posebnih pećina je potopljena Molnar Janoš pećina, veoma omiljena destinacija među pećinskim roniocima.

Najstariji metro u Evropi se nalazi u Budimpešti

Prva električna podzemna železnica u Evropi je izgrađena u našem komšiluku – Budimpešti. Podzemna železnica datira iz 1986. godine. Te godine su Mađari slavili 1.000 godina postojanja Mađarske, te je podzemna železnica dobila naziv Milenijum.

UNESCO je žutu M1 liniju stavio na listu svetske baštine 2002. godine.

Budimpešta je mađarski Čikago

Krajem 19. veka je deo Budimpešte poznat pod nazivom Eržebetvaroš ili Okrug VII podsećao lokalce na Čikago, te je zbog toga poneo ime Čikago.

U ovom delu grada se nalazi najveći očuvan jevrejski hram u Evropi, odnosno drugi po veličini u svetu.

Zgrada Parlamenta je treća po veličini u svetu

Velelepna neo-gotička zgrada Parlamenta u Budimpešti je treća po veličini u svetu. U njoj se nalazi 691 soba, dok konačni zbir dužine stepeništa iznosi 20 kilometara. Oko 40 kilograma zlata je iskorišćeno za sređivanje enterijera.

Ona predstavlja nacionalni simbol Mađarske i nalazi se na vrhu liste top znamenitosti koje treba posetiti u Evropi.

Podelite:

Ukratko

autobuski prevoz beograd budimpesta
Glavni grad države Mađarske – Budimpešta, oduvek je privlačio turiste, učenike, studente i radnike iz Srbije.
Severni deo Srbije i Mađarska su u jednom istorijskom trenutku pripadale Austrougarskoj kraljevini, tako da je veza između ove dve komšijske zemlje kompleksna, duga i ozbiljna.
Budimpešta je bio i ostao veoma važan grad za stanovnike Srbije, tako da ne treba da čudi gotovo svakodnevna potreba Srba da radi posla, odmora, zabave ili studija odlazi za Budimpeštu.

Foto

Ostale destinacije u ovoj državi

Minibus prevoz Beograd - Zlatibor

Pored prevoza na relaciji Beograd - Budimpešta, Terra Travel organizuje i prevoz do Zlatibora. Kombi prevoz na relaciji Beograd - Zlatibor se obavlja svakodnevo a satnicu polaska i povratka određujemo u dogovaramo sa Vama.

Turistički aranžmani

 • Bajina Bašta Bajina Bašta – Perućac 2022 - Tara je jedna od najlepših planina u Srbiji, i nalazi se na nadmorskoj visini od 1000 m…
 • Villa Breg Hotel Villa Breg 2022 - Smešten u podnožju Vršačkih planina, sa kojih se spušta svež vazduh šuma i dah vinograda, ovaj grad…
 • Jelen Salaš 2022 - Oslobodite se stresa na Jelen salašu i uživajte u seoskom ambijentu.
 • Hotel Stara planina Stara planina – paketi 2022 - Prirodne karakteristike Stare planine pogodne su i za planinarenje, letenje zmajem i paraglajderom, ribolov, sakupljanje lekovitog i…
 • Hotel Stara planina Stara planina 2022 - Stara planina je najveća planina u istočnoj Srbiji, visokoplaninski masiv koji se prostire kao prirodna granica prema…
 • Stara planina – Hotel Babin zub 2022 - Babin zub je jedan od vrhova Stare planine i nalazi se na 1780 m nadmorske visine.
iStock