Kombi prevoz Beograd Budimpešta

iStock

Minibus prevoz do Budimpešte sa svakodnevnim polascima na relaciji Beograd Budimpešta Beograd. Imamo više polazaka u toku dana, s tim da ne postoji fiksni red vožnje. Vremena polazaka odredjujemo na osnovu potreba putnika u Beogradu ili Budimpešti, koje su svakodnevno različite.

Putnike koji kreću iz Beograda za Budimpeštu preuzimamo sa bilo koje adrese (hotel, aerodrom, železnicka stanica, autobuska stanica…) i vozimo do bilo koje adrese u Budimipešti (aerodrom, autobuska stanica, železnicka stanica, hotel). Put na relaciji Beograd Budimpešta i Budimpešta Beograd traje oko 5 sati (u zavisnosti od zadržavanja na granici). Ukoliko krećete iz Novog Sada, mesto polaska je ispred „stare lokomotive“. Za putnike iz Subotice, mesto polaska je ispred hotela Patria.

Imamo više polazaka za Budimpeštu u toku dana. Ovaj vid kombi prevoza za Budimpeštu ne podrazumeva fiksni red vožnje već se satnica polazaka odredjuje na osnovu aktuelnih potreba putnika koje su svakodnevno različite. Ipak, veliki broj polazaka iz Beograda za Budimpeštu i iz Budimpešte za Beograd nam omogućava da ogromnoj većini putnika, kada je satnica u pitanju, izadjemo u susret i polazak u najvećoj mogućoj meri prilagodimo njihovim potrebama. Ukoliko ste zainteresovani za kombi prevoz do Budimpešte, možete nas kontaktirati na jedan od naših brojeva telefona (00-24h) ili izvršiti online rezervaciju.

Budimpešta

Budimpešta (mađ.Budapest), glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i saobraćajni centar zemlje. Glavni grad se sastoji iz dva dela, Budima i Pešte, koji se pružaju duž obale Dunava, sa dva posebna karaktera u okviru istog grada. Budim i Pešta povezani su predivnim mostovima i ukupno ih ima devet.

Poznata istorija Budimpešte počinje sа rimskim gradom pod imenom Aquincum.

Aquincum је оd 106. dо kraja 4.veka bio glavni grad provincije,donje Panonije.Na mestu današnje Pešte је bio izgrađen grad Contra Aquincum (Trans Aquincum).

Budimpešta је najznačajniji мađarski putni terminus;svi glavni auto-putevi završavaju u Budimpešti. Rека Dunav protiče kroz Budimpeštu nа putu ка Crnom моru. Budimpešta је кroz istoriju bila važna trgovačka luka. Budimpeštanski metro је drugi najstariji nа svetu 1894.god.(posle londonskog).Та metro linija nа dubini оd sамо nekoliko метаrа је prvih godina bila sа konjskom vučom. Aerodrom se nalazi istočno od centra grada u XVIII okrugu u Peštsentlorincu (Pestszentlorinc). Aerodrom nosi ime po čuvenom mađarskom kompozitoru Francu (Ferencu) Listu.

Budimpešta ima šta da ponudi posetiocima. Muzeji i galerije, crkve i sinagoge, dvorci i istorijske zgrade, banje i bazeni su prisutni u gradu sa prepoznatljivim uticajem secesije. Budimpešta je živ, kosmopolitski grad koji prati trendove. Od ljubiteja dizajna, arhitekture, mode do gurmana, svi će naći nešto za njih interesantno u ovom gradu, koji se konstantno menja.Budimska tvrđava na uzvišenju – mesto koje možete nazvati Starim gradom Budima – je vekovima bilo kulturni i strateški centar grada, a to je mesto koje je tokom istorije iskusilo 30 opsada. Ribarska kula (Halászbástya) Ribarska kula je često prva zaustavna stanica turista koji posećuju Budimpeštu, ova impresivna kula pruža povoljnu priliku da sa jednog uzdignutog mesta bacite nesvakidašnji pogled na grad Gelertovo brdo (Gellért hegy).

Gelertovo brdo možemo uočiti iz svih delova Budimpešte, sa svojim impresivnim Kipom slobode na svom vrhu, i predstavlja jedno od obeležja grada vredno spomena. Parlament je druga najveća parlamentarna zgrada sveta,česta je slika na razglednicama, naročito sa slikom koja se reflektuje na površini Dunava.Sa svoje unutrašnje strane je raskošan, ali ga turisti mogu posetiti isključivo kao članovi organizovane grupe za razgledanje. Andrašijev bulevarje nazvan po bivšem predsedniku vlade koji je mnogo toga učinio da Budimpešta postane stvarna metropola.Spomenici na Trgu heroja (Hősök tere) pružaju pregled o tome „ko je ko” u mađarskoj istoriji.

Danas u Budimpešti živi preko dve hiljade Srba,oni su mahom potomci dalekih predaka iz „Čarnojevićevog јата“koji su sе doselili Velikom seobom Srba 1690.god.Srpska zajednica jeste malobrojna,ali veoma aktivna i dobro organizovana.Srbi u Bidimpešti imaju svoju Srpsku pravoslavnu crkvenu opštinu sа sabornim hramom Velikomučenika Svetog Georgija u Srpskoj ulici (маđ.Szerb utca)blizu popularne Vacke (маđ.Váci utca)ulice.

U blizini Budimpešte nalazi se malo mesto Sentandreja. Nekada je ovo bio gradić u kome su živeli Srbi, danas ih ima jako malo. Kada kročite u njega, imaćete utisak kao da ste u nekom mediteranskom gradiću iz tridesetih godina prošlog veka. Ulice su uzane, strme i kamene, i dok se njima spuštate imate utisak da ćete svakog trenutka izaći na more, međutim ispred vas će se ukazati Dunav.

Budimpešta je grad koji odiše posebnim šarmom i impozantnom arhitekturom.

Budimpešta je veličanstven grad i po mnogo čemu jedinstven, grad koji obavezno treba posetiti i boraviti u njemu.

Podelite:

Prevoz Beograd - Temišvar

Pored prevoza na relaciji Beograd - Budimpešta, Terra Travel organizuje i prevoz do aerodroma u Temišvaru odakle letove ima veliki broj LowCost avio kompanija. Prevoz na relaciji Beograd - Temišvar se obavlja svakodnevo a satnicu polaska i povratka određujemo u dogovaramo sa Vama.

Aktuelno

  • Sunčev breg Sunčev Breg 2019- Sunčev breg je letovalište koje se nalazi na jugoistoku Bugarske.
  • Nesebar Nesebar 2019- Nesebar je grad u jugoistočnoj Bugarskoj, nalazi se u Burgaskoj regiji a severni sused, sa kojim je…
  • kvarner Kvarner 2019- Kvarnerski zaliv ili kraće Kvarner je najveći morski zaliv hrvatskog dela Jadrana. U zalivu se nalaze ostrva…
  • istra Istra 2019- UMAG, POREČ, ROVINJ, PULA, MEDULIN, NOVIGRAD, RABAC
  • Zlatni Pjasci Zlatni Pjasci- Leto 2019 - First minute ponude
  • Kipar leto 2019- Kipar leto 2019
iStock