Kombi prevoz Beograd - Ljubljana

 

Putnike koji kreću iz Beograda preuzimamo sa bilo koje adrese (hotel, aerodrom, železnicka stanica, autobuska stanica…) i vozimo do bilo koje adrese u Ljubljani ( autobuska stanica, železnicka stanica, hotel, privatna adresa). Ne postoji fiksan red vožnje. Ipak, najčeši polasci iz Beograd su nam u jutarnjim časovima, dok iz Ljubljane uglavnom krećemo u popodnevnim časovima.

Ukoliko su vaše potrebe, što se satnice tiče, drugačije od navedenih termina, svejedno nas kontaktirajete jer ne isključujemo mogućnost organizovanja polaska u neko drugo vreme. Ukoliko ste zainteresovani za ovu vrstu prevoza, mozete nas kontaktirati na jedan od naših brojeva telefona (00-24h na broj +381 64 802 6680 ) ili izvršiti online rezervaciju.

“Posebni popusti za učenike, studente i penzionere.”

Ljubljana

Ljubljana (nem. Laibach) je glavni grad Slovenije. Ima oko 300.000 stanovnika. Grad se nalazi u centralnom delu Slovenije, u takozvanoj ljubljanskoj kotlini, između Alpa i Jadranskog mora, na reci Ljubljanici približno 10 -{km}- od ušća u Savu.

Ljubljana je kulturni, naučni, ekonomski, politički i administrativni centar Slovenije. Ljubljanu karakterišu veličanstveni mostovi i nasipi duž reke Ljubljanice, nasleđe rimskog Emona, barokne i secesijske arhitektonske kreacije i potpuno jedinstven i originalan pečat utisnut u prvoj polovini 20. veka od strane čuvenog arhitekte Jože Plečnika, rodjenog Ljubljanca, za koga se smatra da je jedan od 10 najuticajnih arhitekata Evrope.Simbol grada je Zmaj, tj. Zmajski most. Zmajski most je prvi ljubljanski gvozdeno-betonski most. Izgrađen je na mestu drvenog Mesarskog mosta, koji je tamo stajao od 1819. Oblikovanje mosta je rad dalmatinskog arhitekte Jurija Zaninovića . Jurij je mostu dodao zmajeve od bakra, koji su danas simbol Ljubljane.

Naredna destinacija je Ljubljanska Palata, ili Dvorac, a koristi se i termin Ljubljanski Grad. Do ovog veličanstvenog zamka možete stići žičarom, a cena povratne karte sa ulaznicom za toranj i virtualni muzej je 5 eura.Ljubljanski stari grad je bivša tvrđava smještena na brdu usred Ljubljane. Godine 1848. sagrađen je toranj sa satom, pogled sa ovog mesta, pruža najlepši pogled na panoramu grada. U 20. veku ovaj zamak tvrđava je prenamenjen za kulturne namene, venačanja i slično. Gradska posebnost je Tromostovje na reci Ljubljanici (strogi centar).

Tu je Prešernov spomenik u spomen najvećem slovenačkom pesniku Prešernu (1800-1849). Prešernov trg i uži centar su zatvoreni za saobraćaj i čine pešačku zonu.Franjevačka crkva ili Crkva Marijinog vavedenja je zbog lokacije, specifične boje, arhitekture i pozicije u samom centru često puta još jedan od simbola Ljubljane.

Podelite:

Minibus prevoz Beograd - Temišvar

Pored prevoza na relaciji Beograd - Ljubljana, Terra Travel organizuje i prevoz do aerodroma u Temišvaru odakle letove ima veliki broj LowCost avio kompanija. Kombi prevoz na relaciji Beograd - Temišvar se obavlja svakodnevo a satnicu polaska i povratka određujemo u dogovaramo sa Vama.

Turistički aranžmani

Gilad Rom